torsdag 29 november 2012

själa-paradiset.


idag när jag slutade jobbet, åkte jag hem till skogen för att hämta min lilla lus. skulle bara hämta henne och eventuellt kanske slänga på vinterdäcken på bilen. som vanligt blev det inte som planerat.


Monica kom, med Sheba, och så blev det skogspromenad. syster och jag gick åt ett håll och mamma och Monica gick det andra, så möttes vi. åh vilken härlig promenad. det var så där lagom kallt, så det bet lite i kinderna och näsan. perfekt! sen kom snön...stora vita flingor som dalade ner i massor. helt underbart!


när vi kom hem, skulle mamma och Monica måla. hon hade med sig tavlan hon målat av mig och lusen. den ska jag hänga upp i nya huset.



medan mamma och Monica målade så blev syster och jag hungriga. så istället för att, som planerat, köra hem började vi laga lasagne. så jag blev kvar hele dagen och ändå fick jag inte på vinterdäcken. men jag fick med mig viltkött hem och det är ju verkligen inte fy skam!


att förstå.

varför är man så elak mot sig själv? varför kan man inte bara behandla sig själv som man behandlar sina vänner? har någon svaret på den frågan, vill jag gärna ha ett svar.

jag tror jag har världens finaste och mest underbara vän i fröken M! vi är egentligen så otroligt lika så det kanske inte är så konstigt att hon vet precis vad som rör sig i mitt huvud och vad jag behöver. i natt jobbade jag dygn. hade väldiga våndor inför detta, på årsdagen och allt. en människa hörde av sig angående detta gissel. M! hon var den ända som förstod! älskade underbara människa, vad du betyder mycket för mig!!!

hon ringde igår kväll. inte skickade nått tafatt sms att hon tänkte på mig. det gjorde förvisso ingen annan heller. hon ringde mig. bara för att tala om att hon fanns. att hon visste vad som rörde sig i min hjärna och kropp. hon sa precis det jag behövde höra, och hon lyssnade på det jag ville ha ut ur mig. det sista som hon sa innan vi la på, var "ring om du behöver mig i natt!!" och genast släppte allt! bara genom att tala om att hon fanns, släppte hela tyngden fån hjärtat.

tack älskade vännen. på måndag vet jag PRECIS vad du går igenom!!! älskar dig!